Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Ζήσε το Μύθο σου



Το μπάχαλο σε πολλές πλευρές της Ελληνικής πολιτείας δεν έχει σταματημό. Το τελευταίο περιστατικό σχετίζεται μ' αυτό που αρεσκόμαστε να αποκαλούμε 'βαριά βιομηχανία' της χώρας, δηλαδή τον τουρισμό.
Όπως έγινε γνωστό, πολλοί αρχαιολογικοί χώροι θα μένουν κλειστοί τα απογεύματα λόγω έλλειψης προσωπικού!! Ο τραγέλαφος σε όλο του το μεγαλείο.Έρχονται άνθρωποι απ' τα πέρατα του κόσμου να δούνε την Ακρόπολη π.χ. και πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου και να συνωστισθούν για να 'ζήσουν το μύθο τους' όπως λέει και το σλόγκαν του ΕΟΤ.Κατά τ' άλλα, ο πολιτισμός είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, όπως είχε πει κι ο πρωθυπουργός στην αρχή της πρώτης τετραετίας.
Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό είναι αντανάκλαση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που δεν δίνει δεκάρα για τον πολιτισμό. Αρκείται στον πολιτισμό της τηλεόρασης, του καναπέ δηλαδή και του χαβαλέ. Όλα τα σημαντικά θέματα περνάνε στο ντούκου ή γίνονται σόου. Ακόμα και οι λεγόμενοι άνθρωποι του πολιτισμού έχουν κλειστεί στην ιδιωτικότητά τους. Φαίνεται, ότι το σημερινό μοντέλο της προσομοιωμένης πραγματικότητας έχει τη δύναμη να αλέθει τα πάντα.

3 σχόλια:

gerasimos είπε...

Όσον αφορά στον καθημερινό πολιτισμό των νεοελλήνων, δεν έχει κανείς παρά να κοιτάξει κάτω περιμένοντας με το αυτοκίνητο σε οποιονδήποτε κόκκινο σηματοδότη, στα διαχωριστικά των λωρίδων, για να δει πεταμένα πλαστικά μπουκαλάκια, πακέτα τσιγάρων και όσα άλλα...

Panos είπε...

Τα σκουπίδια κι η περιβαντολογική συνείδηση του Νεοέλληνα είναι πονεμένη ιστορία. Ακόμα και στην επαρχία οι ανεξέλεκτες χωματερές προκαλούν λύπη κι αγανάκτηση.

gerasimos είπε...

Όλη η χώρα φοβάμαι ότι λειτουργεί ως χωματερή.